Pasniegts maizē
4.00

Doner Kebabs

Kebabs ir tas iemesls, kāpēc mēs Rīgā atvērām Foodbox. Lai izrādītu visu cieņu šim lieliskajam turku ēdienam.

Pašu gatavots liellops vai vista, svaigi ceptajā pita maizē ar  jogurta mērci un dārzeņiem. Izbaudi! 


Dubultā gaļa +  1.50 Eur

Asā/ karija  mērce + 0.25 Eur

Halapeņo pipari +  0.40 Eur

Doner Kebabs
5.00

Durum Kebabs

Vārds "Durum" nozīmē "ietīts". Šis kebabs tiek pasniegts mūsu pašceptajā, mīkstajā lavašā. Tas ir plānāks par pitas maizi, bet gaļa par 20% vairāk kā Doner Kebab, tātad mazāk jutīsiet maizes garšu, bet vairāk gaļu. 

 

Dubultā gaļa + 1.50 Eur

Asā/ karija  mērce +  0.25 Eur

Halapeņo pipari + 0.40 Eur


Durum Kebabs
5.60

Foodbox īpašais lavašs

Durum kebabs papildus pildīts ar sieru. Tas kūst mūsu pavāra gatavotajā īpašajā tomātu mērcē. 

 

Dubultā gaļa + 1.50 Eur

Halapeņo pipari + 0.40 Eur
Foodbox īpašais lavašs
4.00

Falafel

Sātīgs un populārs Tuvo Austrumu ēdiens. Gatavots no turku zirņiem un zaļumiem, pasniegts ar tahini, humusu un harisas mērci + dārzeņi mūsu svaigi ceptajā pita maizē. 

 

Iespējams arI falafel ietīt lavaša - 5 Eur

V

Falafel
Maltīte uz šķīvja
7.10

Iskender Kebab

Iskender ir turku versija vārdam Aleksandrs (Lielais). Iskender kebabs ir nosaukts tā izgudrotāja vārdā Iskender Efendi, kas dzīvoja Bursā vēlajā 19. gs. Tas ir viens no popularākiem gaļas ēdieniem Turcijas ziemelŗietumos. Iskender ir kebaba veids kur Gaļa tiek bagātīgi pārlieta ar karstu tomātu mērci, kausētu sviestu un piedevā biezais jogurts. Redzēsim vai Aleksandra Kebabs iekaros latviešu sirdis (vēderus)! 

Iskender Kebab
4.60

Kebabs uz šķīvja

Liellopa vai vistas kebabs pieejams ar jogurta mērci un mūsu svaigi cepto pita maizi (vai arī lavašu). Lai izvairītos no košanās pildītajā pitas maizē, šī ir laba alternatīva dakšas un naža cienītajiem! 

 

Dubultā gaļa + 1.50 Eur

Asā/ karija  mērce + 0.25 Eur

Halapeņo pipari +  0.40 Eur
Kebabs uz šķīvja
5.00

Kebabs uz šķīvja ar frī/turku rīsiem/ bulguru

Liellopa vai vistas kebabs uz šķīvja ar kartupeļiem frī vai turku rīsiem. Pasniegts ar jogurta mērci.

 

Dubultā gaļa +  1.50 Eur

Asā/ karija mērce +  0.25 Eur

Halapeņo pipari + 0.40 Eur

 

Kebabs uz šķīvja ar frī/turku rīsiem/ bulguru
4.60

Falafels uz šķīvja

Populārs Tuvo Austrumu ēdiens. Pagatavots no turku zirņiem un zaļumiem. Tiek pasniegts ar tahini mērci, humusu, harisu, salātiem un pita maizi.

 

Piemaksājot 0.40 Eur var izvēlēties piedevās rīsus/frī/bulguru 

V

Falafels uz šķīvja
Pides
5.90

Doner Pide

Liellopa vai vistas gaļa, siers, tomāti un mērce.

Visas pides tiek svaigi ceptas pēc pasūtījuma saņemšanas, un turku virtuvē tās labi pazīstamas ar savu kraukšķīgo garozu un mīksti sakusušo sieru. 

Doner Pide
5.90

Sudžuks

Sudžuks ir aromātiska turku salami ar garšvielām ieskaitot kuminu, sumaku, ķiplokus, sāli un sarkanos čili piparus. Sudžuks tiek žāvēts vairākas nedēļas. Tas var būt gan vairāk, gan mazāk ass un garšo izcili uzlikts izkusušam sieram ar tomātiem. 

Sudžuks
5.90

Tuncis

Tuncis + ķimenes + siers + sīpoli = sevišķa garšas kombinācija! 

Tuncis
5.90

Baltais Siers

Baltais siers, kas līdzīgs Feta, ar pētersīļiem. Pievienojam spinātus pēc jūsu izvēles. 

V

Baltais Siers
3.80

Lahmadžun

Īpaši plāna mīkla ar malto jēra gaļu, dārzeņiem un garšvielām, pasniegta ar citronu. 

Lahmadžun
Brokastis Zupas un salāti
2.20

Turku lēcu zupa

Maiga lēcu zupa ar piparmētru čili sviestu, citronu un maizi. Turcijā šī zupa ir atrodama visos tradicionālā ēdiena restorānos. 

V

Turku lēcu zupa
4.80

Zemnieku salāti

Mikslis no svaigiem tomātiem, gurķiem, sīpoliem un baltā siera, pasniegts ar granātābolu sīrupu un olīveļļas-citrona mērci.

V

Zemnieku salāti
Piedevas
0.50

Pita Maize

Svaiga no krāsns pita maize. Jā, mēs zinām, ka to pasniedz arī citos restorānos, un, jā, tā cepta mūsu krāsnī.

Cepam ne tikai turku tradicionālo (kviešu) maizi, bet arī rudzu maizi latviešu gaumei.

Pita Maize
1.50

Kartupeļi Frī

Smalki sagriezti, kraukšķīgi frī kartupeļi ar jūras sāli un garšvielām. Pieejami ar ketčupu/ majonēzi vai kādu no mūsu mērcēm. ( + 0.15 Eur)

V

Kartupeļi Frī
1.50

Turku sviesta rīsi

Labu rīsu pagatavošanai ir kāds noslēpums. Un mēs to neatklāsim! Vienkārši izbaudiet.

V

Deserts
0.95

Sutlač

Sutlač ir klasiskais rīsu pudiņš, kura pirmsākums meklējams Osmāņu impērijas piļu virtuvēs.

Gatavots krāsnī un pasniegts pārkaisīts ar kanēli.

Sutlač
Dzērieni
1.75

Turku Kafija

Kafijas pagatavošanai lieto īpaši smalka maluma kafijas pupiņu pulveri, kuru aplej ar aukstu ūdeni, un tikai tad vāra. Dažkārt pievieno kardamonu un cukuru. Kafijas dzērienu pasniedz mazās tasītēs.

Turku Kafija
0.50

Turku Tēja

Tēja tiek gatavota divdaļīgajā tējkannā, kur apakšējā ir verdošs ūdens, bet augšējā – tējas stiprums. Gatavojot katrs var izvēlēties savu stiprumu: no ļoti stipras (koyu – tumšs) līdz vājai (ačik – gaišs).

Turku Tēja
1.00

Airāns

Tradicionāls turku sāļais jogurta dzēriens. Laukos tas parasti tiek pasniegts ceļiniekiem kā dzēriens viesim..

V

Airāns
1.15

Dr. Pepper

1.50

Cola/Fanta/Sprite

1.15

Uludag limonade

1.15

Kvass Hlebnyj