Ēdienkarte rezervācijām

Svinības turku stilā

Turku virtuve ir daudz plašāka par Eiropā labi zināmo kebabu un falafelu. Pat varētu apgalvot, ka tā ir viena no bagātākajām un izvērstākajām garšas kultūrām pasaulē – Tuvo Austrumu un Rietumu izpratņu sakausējums.

Foodbox piedāvā sajust šo garšas kaleidoskopu – turku ēdienus kā lielām dzīrēm, tā klusam vakaram ar dažiem draugiem. Ēdiens, līdztekus svinību iemeslam, nereti kļūst par centrālo tēmu, un to apzinoties, uz katru pasākumu gatavojamies ar lielu atbildību.

Pasūtījums jāveic laicīgi, vismaz 3 darba dienas pirms plānotā pasākuma, lai mums būtu iespēja sagatavot jūsu izvēlēto no šīs speciālās ēdienkartes. Un, protams, arī banketiem ir iespējams pasūtīt kebabu un citus ēdienus no mūsu ikdienas menu piedāvājuma.

Svinības turku stilā
Mezes

Kalmāru gredzeni

Mums ir savs lielisku kalmāru gredzenu pagatavošanas noslēpums...
Kalmāru gredzeni

Halumi

Grillēts siers no Ķipras.
Halumi

Melone un fetas siers

Saldā dzeltenā melone un sāļais Feta siers – brīnišķīga kombinācija! Šī ir viena no populārākajām mezēm–starteriem.
Melone un fetas siers

Haydari

Pagatavots no bieza turku jogurta (süzme yoğurt) ar piparmētru un ķiplokiem.
Haydari

Kisir

Galvenās sastāvdaļās ir smalkais bulgurs, pētersīļi, parikas/ tomātu pasta. Garšas pilnībai izmanto granatābolu sīrupu, citronu sulu, salātu lapas, marinētos gurķīšus un daudz citu garšvielu. Tuvo austrumu virtuvēs ir pazīstams arī kā Tabbouleh.
Kisir

Sarkano lēcu kofte

Veģetāriešu meze pagatavota no sarkanajām lēcām, bulgura, zaļumiem un garšvielām.
Sarkano lēcu kofte

Puravi

Puravi ar olīveļļu un citronu. Tiek gatavoti ar rīsiem un burkāniem.
Puravi

Meze un Raki

Raki sofrasi (Raki galds) tradicionāli iekļauj dažādas mezes – tās ir uzkodas, salāti, gaļa, siers, augļi, biezeņi un dārzeņi.

Šī ir sena un joprojām dzīva tradīcija turku kultūrā – satikties un priecāties pie pilna galda, baudot mainīgās garšas un Raki, kas jau pats par sevi ir iemesls labām sarunām.

Meze un Raki

Selerija sakne

Selerijas sakne gatavota ar olīveļļu un citronu.
Selerija sakne

Asie salāti

Smalki sakapāti tomāti, paprika, sīpoli, piparmētra, čili pipari sajaukti ar paprikas pastu, olīveļļu un granātābolu sīrupu.
Asie salāti

Artišoki

Artišoki olīveļļas un citronu mērcē.
Artišoki

Čerkēzu vista

Populāra meze no Kaukāzu reģiona, pagatavota no vistas, valriekstiem, ķiplokiem, olīveļļas un garšvielām.
Čerkēzu vista

Siers Feta

Baltais siers Feta.
Siers Feta

Dolma Sarma

Klasika turku virtuvē, vīnogu lapas tiek pildītas ar rīsiem, riekstiem, rozīnēm un dažādām garšvielām.
Dolma Sarma

Melone

Saldā dzeltenā melone.
Melone

Baklažanu salāti

Baklažāni grillēti un atklātas liesmas, pēc tam smalcināti, sajaukti ar citronu sulu, olīveļļu un ķiplokiem. Tik garšīgs, ka iesākot ēst grūti apstāties!
Baklažanu salāti

Piyaz

Baltās pupiņas marinētas etiķī un olīveļļā. Garša papildinata ar sīpoliem, asiem gurķīšiem, tomātiem un papriku.
Piyaz

Grillēta paprika

Papriku grillē uz atklātas liesmas, tad noņem ādiņu un sajauc ar citronu, olīveļļu, ķiplokiem un jogurtu.
Grillēta paprika

Tarama

Tarama ir Grieķu un Turku meze tradicionāli pagatavota no sarkaniem ikriem. Ikrus sablendē ar citronu sulu un olīveļļu.
Tarama
Siltās mezes

Grillēts sudžuks

Sudžuks tiek grillēts uz atklātas liesmas.
Grillēts sudžuks

Garneles

Ceptas sviestā, ķiplokos un čili, parkaisītas ar pētersīļiem.
Garneles

Basturma no krāsns

Tomāti, citroni, sviests, timiāns, paprika un pētersīļi uz basturmas, ietīti papīra kabatiņā un cepti krāsnī.
Basturma no krāsns

Spināti

Spinātu lapas tiek ceptas ar sīpoliem sviestā. Pasniegtas ar ķiploku jogurtu.
Spināti
Pamatēdiens

Vistas šašliks

Vistas šašliks turku stilā.
Vistas šašliks

Adana Kebabs

Adana kebabs ir garš ar rokām mīcīts un uz iesma uzsprausts jēra gaļas kebabs, ko grillē uz degošām oglēm. Nosaukums nāk no piektās lielakās Turcijas pilsētas – Adanas.
Adana Kebabs

Čop šiš

Jēra šašliks ar piedevām.
Čop šiš

Inegol Kofte

Jēra kotletītes grilletas uz oglēm un pasniegtas ar piyaz un rīsiem.
Inegol Kofte

Karnijarik

Baklažānu pusītes tiek pildītas ar miksli no maltās gaļas, sīpoliem, ķiplokiem, melniem pipariem, tomātiem un pētersīļiem.
Karnijarik
Salāti

Rukolas salāti

Rukolas salāti
Deserts

Halva no krāsns

Krāsnī cepta halva.
Halva no krāsns

Saldais ķirbis

Cepts ķirbis pārliets ar tahini mērci un riekstiem.
Saldais ķirbis

Sutlač

Sutlač ir klasiskais rīsu pudiņš, kura pirmsākums meklējams Osmāņu impērijas piļu virtuvēs.

Gatavots krāsnī un pasniegts pārkaisīts ar kanēli.

Sutlač

Aprikozes

Aprikozes pildītas ar mascarpone sieru un pistācijām.
Aprikozes
Dzērieni
25.00

Raki 45%

Raki ir Turcijā ļoti populārs anīsa garšas alkoholiskais dzēriens, kuru izbaudot var pieskarties šai senajai kultūrai. Sajaukts ar ūdeni tas iegūst necaurspīdīgi baltu krāsu, un tiek saukts par lauvas pienu.
Raki 45%

Turku tēja

Tēja tiek gatavota divdaļīgajā tējkannā, kur apakšējā ir verdošs ūdens, bet augšējā – tējas stiprums. Gatavojot katrs var izvēlēties savu stiprumu: no ļoti stipras (koyu – tumšs) līdz vājai (ačik – gaišs).
Turku tēja

Airāns

Tradicionālais sāļais jogurta dzēriens. Laukos tiek pasniegts ceļiniekiem kā standarta dzēriens viesiem..
Airāns